سقط مکرر به عنوان از دست دادن سه یا چند بارداری متوالی قبل از هفته بیستم بارداری تعریف میشود و یک تجربه پیچیده و از نظر احساسی چالش برانگیز است. عوامل ژنتیکی، عدم تعادل هورمونی، ناهنجاری های رحمی تنها برخی از دلایل بروز این اتفاق برای هر خانمی میتواند باشد. هدف این مقاله ارائه بینشی نسبتا جامع در مورد علل بالقوه سقط مکرر و ارائه راهنماییهایی برای پیشگیری از وقوع آن است.
شایع ترین دلیل سقط مکرر چیست؟
عوامل ژنتیکی
برخی از سقطهای مکرر ممکن است با ناهنجاریهای کروموزومی در جنین مرتبط باشد که بر زنده ماندن جنین تأثیر میگذارد. آزمایش ژنتیک میتواند به شناسایی چنین عواملی کمک کند.
عدم تعادل هورمونی
مسائل مربوط به سطوح هورمونی، از جمله موارد مربوط به عملکرد تیروئید یا مقاومت به انسولین، میتواند به سقط های مکرر کمک کند.
ناهنجاریهای رحمی
ناهنجاریهای ساختاری رحم، مانند پولیپ یا فیبروم، میتواند حاملگی را مختل کند. تصویربرداری تشخیصی، مانند سونوگرافی یا هیستروسکوپی، میتواند چنین مسائلی را آشکار کند. برای این منظور کافیست به بهترین متخصص زنان و زایمان در ونک مراجعه کنید. لزوم مراجعه شما به بهترین متخصص زنان و زایمان از این بابت ضروری تلقی میشود که در تشخیص صحیح علت سقط مکرر تاثیرگذار است.
اختلالات لخته شدن خون
برخی از اختلالات لخته شدن خون، مانند سندرم آنتی فسفولیپید، ممکن است خطر سقط مکرر را افزایش دهد. آزمایش خون میتواند به شناسایی این شرایط کمک کند.
فاکتورهای سیستم ایمنی
پاسخ ایمنی بیش فعال میتواند منجر به طرد جنین در حال رشد شود. آزمایشات تخصصی ایمنی و مشاوره با متخصصان ایمونولوژی در این مورد باید در نظر گرفته شود.
بیشتر بدانید: با درمان ناباروری با IVF (آی وی اف) صاحب فرزند شوید. آیا میدانید درمان نازایی با آی وی اف یکی از رایجترین راههای درمان ناباروری برای زوجهای نابارور است!
راههای شناخت دلایل سقط مکرر
خانمهایی که “سقط مکرر” را تجربه می کنند باید به دنبال مشاوره از متخصص غدد درون ریز در کنار مشاوره از متخصص زنان و زایمان باشند. به شما پیشنهاد میکنیم برای شناخت دلیل این واقعه از بهترین متخصص زنان و زایمان که در حوزه نازایی فعالیت میکند، مشورت بگیرید. بهترین دکتر نازایی در تهران میتواند ارزیابیهای جامعی انجام دهد تا برنامههای درمانی شخصیسازی شدهای را به شما ارائه دهد.
مشاوره ژنتیک برای زوجهایی که سقط مکرر دارند مفید است و میتواند اطلاعاتی را در مورد عوامل ژنتیکی مرتبط به آنها ارائه دهد.
ارزیابی کامل رحم از طریق تکنیکهای تصویربرداری به شناسایی ناهنجاریهای ساختاری کمک میکند. ممکن است مداخلات جراحی برای اصلاح این مشکلات توصیه شود.
آزمایش خون نیز میتواند سطوح هورمونی را ارزیابی کند و اختلالات انعقادی یا عوامل مرتبط با سیستم ایمنی را که در سقط مکرر نقش دارند، شناسایی کند.
بهترین متخصص آی وی اف در تهران را چگونه پیدا کنم؟

راههای پیشگیری از سقط مکرر
- نظارت دقیق در اوایل بارداری و مداخله سریع در صورت بروز مشکلات میتواند نتایج را بهبود بخشد. پس مراقبت های منظم دوران بارداری ضروری هستند.
- تجربه سقط مکرر میتواند برای هر خانمی از نظر احساسی چالش برانگیز باشد، اما اقدامات پیشگیرانهای وجود دارد که افراد میتوانند برای افزایش شانس بارداری موفق انجام دهند.
- قبل از اقدام به بارداری، مراقبت های جامع قبل از آن را در نظر بگیرید. از سلامت کلی با یک معاینه پزشکی کامل اطمینان حاصل کنید و به هر گونه بیماری زمینهای توجه کنید.
- عدم تعادل هورمونی میتواند بر باروری تأثیر بگذارد و خطر سقط جنین را افزایش دهد. به مشکلات مربوط به هورمون های تیروئید رسیدگی کنید، زیرا عدم تعادل میتواند بر باروری و بارداری تأثیر بگذارد.
- دیابت را مدیریت کنید. اگر دیابت دارید، اطمینان حاصل کنید که قبل و در طول بارداری به خوبی کنترل شود.
- یک رحم سالم برای بارداری موفق بسیار مهم است. برای شناسایی و رفع ناهنجاریهای ساختاری مانند فیبروم یا پولیپ، آزمایشهای تصویربرداری مانند سونوگرافی یا هیستروسکوپی را انجام دهید.
- اتخاذ یک سبک زندگی سالم می تواند تأثیر مثبتی بر نتایج بارداری داشته باشد. از یک رژیم غذایی متعادل و غنی از مواد مغذی ضروری، از جمله اسید فولیک، که برای رشد جنین حیاتی است، اطمینان حاصل کنید.
- بنابراین برنامهریزی دقیق و ارزیابیهای قبل از بارداری میتواند احتمال بارداری موفق را افزایش دهد و پرداختن به عوامل شناسایی شده و درمان آنها قبل از لقاح، کلیدی است.
کلام آخر
در نتیجهی آنچه در این مقاله خواندید سقط مکرر یک چالش چند وجهی با دلایل مختلف است. جستجوی حرفهای دلایل آن، حمایت عاطفی و اجرای اقدامات پیشگیرانه برای بارداریهای آینده، گامهای حیاتی هستند.