جستجو
Close this search box.
انتقال جنین

چگونگی انتقال جنین، آخرین مرحله IVF

انتقال جنین (Embryo transfer) که به آن کاشت جنین هم گفته می‌شود، به معنای منتقل کردن جنین تشکیل شده در آزمایشگاه از طریق آی وی اف، به رحم است. قطعا شما که در حال خواندن این مقاله هستید قبلا با IVF و تعریف آن آشنا شده‌اید. در این مقاله قصد داریم در مورد انتقال جنین به رحم، مراحل آن و هر آنچه که نیاز است در موردآن بدانیم، صحبت کنیم. اگر قصد دارید از ای وی اف استفاده کنید و یا مراحل آن را پشت سر می‌گذارید، برای آشنایی با کاشت جنین در رحم، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

انتقال جنین در ای وی اف

همانطور که گفته شد کاشت جنین از مراحل آخر درمان ناباروری با IVF است که توسط برخی زوجین برای درمان ناباروری استفاده می‌شود. انتخاب این روش برای هر زوجی بسته به برخی فاکتورها متغیر است اما معمولا آن‌هایی که می‌توانند هزینه ی عمل آی وی اف را تقبل کنند، از این روش برای درمان بارداری استفاده می‌کنند.

به صورت کلی برای تعریف “انتقال جنین” باید ابتدا به مراحل ای وی اف رجوع کرد. تخمک‌ها پس از اینکه به آزمایشگاه تحویل داده می‌شوند، لقاح آن‌ها با اسپرم‌های آماده شده از قبل، صورت می‌گیرد. بعد از تشکیل شدن جنین‌ها، به رحم انتقال داده می‌شوند. لازم به ذکر است اگر تعداد جنین‌های باکیفیت زیاد باشد، برخی از آن‌ها نگه‌داشته و فریز می‌شوند. انتقال یا ترانسفر جنین فریزشده نیز شرایط خاص خود را دارد که در ادامه‌ی این مطلب در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

بهترین زمان انتقال جنین

برای داشتن یک ای وی اف موفق علاوه بر کیفیت جنین تشکیل‌شده، زمانی که انتقال جنین صورت می‌گیرد، نیز مهم شمرده می‌شود. هنگامی که ضخامت آندومتر رحم به قدر کافی باشد تا بتواند پذیرای جنین باشد(که در هر فرد متغیر است) ترانسفر انجام می‌شود. معمولا دو تا پنج روز زمان بعد از لقاح کافی است. اینکه چه روزی باید این عملیات انجام شود بهترین متخصص آی وی اف (ivf) در تهران آن را تعیین می‌کند.

روش انتقال جنین

فرآیند انتقال جنین معمولا برای خانم‌های که می‌خواهند آن را انجام دهند، نگران‌کننده و همراه با استرس است. در صورتی که جای هیچگونه نگرانی نیست. ترانسفر جنین سریع و بدون دردانجام شده و با آشنایی کامل از آن می‌توان آمادگی بدون استرسی برای آن داشت. 

در این فرآیند ابتدا واژن آماده و شستشوی آن برای پاک کردن ترشحات صورت می‌گیرد. سپس جنین‌های انتخاب شده و از قبل آماده شده، توسط بهترین دکتر نازایی در تهران از طریق  یک کاتتر ظریف وارد رحم می‌شوند. در واقع  کاتتر از دهانه رحم عبور می‌کند و جنین را از طریق لوله جایگذاری می‌کند. این مراحل می‌تواند با و یا بدون استفاده از هدایت سونوگرافی انجام شود.

روش انتقال جنین

اقدامات بعد از انتقال جنین

بعد از انتقال جنین نیاز است تا به برخی مراقبت‌ها حتما توجه کنید و آن‌ها را رعایت کنید. به عنوان مثال:

  • تمامی دارو‌هایی که پزشک متخصص شما تجویز کرده است طبق دستور مصرف کنید و هیچ کدام را خودسرانه قطع نکنید.
  • بدون اطلاع یک جراح زنان خوب در تهران هیچ دارویی را به دستور خود اضافه نکنید.
  • برای  نتیجه‌گیری از تست بارداری عجله نکنید و طبق زمان‌هایی که پزشک به شما توصیه کرده است، تست را انجام دهید.
  • تا مشخص شدن قطعی نتیجه از فعالیت‌های سنگین و روابط زناشویی خودداری کنید.
  • اگر قبل از ترانسفر سرفه می‌کنید  و یا سابقه یبوست دارید، با پزشک خود در میان بگذارید و سعی کنید قبل از انتقال جنین آن را درمان کنید.
  • از میوه و سبزیجات بیشتر برای دفع راحت‌تر و جلوگیری از فشار استفاده کنید.
  •  بعد از کاشت جنین تا سه روز استراحت داشته باشید و تنها کارهای ضروری را انجام دهید.
  • از تماس و ارتباط با افراد سرماخورده یا دارای آبله مرغان و آنفولانزا خودداری کنید.
  • پرهیزات مواد غذایی خود را از پزشک دریافت کنید.
  • استرس و نگرانی را از خود دور کنید.

نتیجه‌گیری

در این مطلب به صورت خلاصه شما را با مرحله‌ای از درمان ناباروری با ای وی اف، یعنی انتقال جنین، آشنا کردیم. این مرحله به این دلیل که مشارکت مستقیم خانم متقاضی بارداری را نیاز دارد، ممکن است برای وی کمی نگران‌کننده باشد. در صورتی که با آشنایی کامل از آن، متوجه راحت، سریع و بدون درد بودن آن خواهید شد. مهم‌ترین نکته‌ای که برای داشتن ترانسفر جنین موفق باید به آن توجه داشته باشید، رعایت مراقبت‌های بعد از آن و عجله نداشتن در نتیجه‌گیری نهایی است. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط