جستجو
Close this search box.
میزان موفقیت بارداری با ivf

درصد موفقیت درمان ناباروری با ivf

تلاش برای بچه دار شدن با اینکه برای بسیاری از زوج‌ها به سادگی پیش می‌رود اما در برخی مواقع می‌تواند به فرآیندی پیچیده تبدیل شود اما متخصصین زنان و نازایی در مراکز آی وی اف تلاش خود را متوقف نمی‌نمایند و هربار روش‌های جدیدی را به کار می‌برند. در ادامه درصد موفقیت آی وی اف ivf را در شرایط مختلف بررسی می‌نمائيم.

درصد-موفقیت-آی-وی-اف

درصد موفقیت ivf به چه عواملی بستگی دارد؟

میزان و درصد موفقیت آی وی اف IVF بستگی به عوامل متعددی از قبیل تاریخ و سن باروری، سن مادر، علت ناباروری و عوامل سبک زندگی است.

در ایالات متحده، نرخ تولد برای هر دوره چرخه IVF تقریبا:

  •  41-43٪ برای زنان زیر 35 سال
  •  33-36٪ برای زنان بین 35 تا 37 سال
  •  23-27٪ برای زنان بین 38 تا 40 سال
  •  13-18٪ برای زنان بالای 40 سال

با توجه به اینکه میزان باروری با افزایش سن کاهش می‌یابد میزان موفقیت در روش درمان ناباروری با ivf نیز از الگوی مشابه پیروی می‌نماید. بر اساس آمارهای حاصل از نتایج آی وی اف موفق، درصد موفقیت ivf در گرو‌های سنی مختلف به شرح زیر می‌باشد.

درصد موفقیت روش لقاح مصنوعی ivf در زیر 35 سال

برای خانم‌های زیر 35 سال که از تخمک‌های خود استفاده می‌نمایند احتمال تولد نوزاد زنده از طریق لقاح مصنوعی حدود 55.6 درصد می‌باشد. تولد زنده در اولین انتقال جنین حدود 41.4 درصد می‌باشد و برای انتقال‌های بعدی به 47 درصد افزایش می‌یابد.

درصد موفقیت روش لقاح مصنوعی ivf بین 35 تا 37 سال

در خانم‌های بین 35 تا 37 سال که از تخمک خودشان جهت لقاح مصنوعی استفاده می‌شود درصد موفقیت روش لقاح مصنوعی حدود 40.8 درصد می‌باشد. درصد موفقیت ivf در اولین انتقال حدود 31.6 درصد و برای انتقال جنین دوم و جنین‌های بعدی درصد موفقیت تا 44.7 درصد افزایش می‌یابد.

درصد موفقیت روش لقاح مصنوعی ivf بین 38 تا 40 سال

در افراد بین 38 تا 40 سال میزان موفقیت 26.8 درصد می‌باشد که نسبت به گروه سنی 35 تا 37 سال کاهش قابل توجهی دارد. در 22.3 درصد از خانم‌هایی که در این گروه سنی قرار دارند اولین انتقال جنین منجر به تولد نوزاد زنده می‌شود و 40.9 درصد از افراد این گروه سنی انتقال دوم و یا انتقال‌های بعدی منجر به تولد نوزاد زنده می‌شود.

میزان موفقیت روش لقاح مصنوعی ivf در افراد بالای 40 سال

در خانم‌های بالای 40 سال درصد موفقیت ivf به 7 درصد کاهش می‌یابد. افراد زیر 42 سال نسبت به افراد بالای 42 سال از شانس بیشتری جهت موفقیت روش لقاح مصنوعی برخوردار هستند. در صورت استفاده از تخمک‌های اهدایی تاثیر عامل سن در موفقیت این روش از بین می‌برد و میزان افزایش قدرت باروری با استفاده از تخمک اهدایی مانند افراد در اواسط دهه 20 قرار می گیرد.

میزان-موفقیت-ivf

آیا لقاح مصنوعی یا ivf محدودیت سنی دارد ؟

روش لقاح مصنوعی در سن 40 سالگی و پس از آن به بسیاری از خانم‌ها امکان یک زایمان موفق را داده است اما باید این نکته را در نظر داشت که پس از 40 سالگی میزان باروری به شدت کاهش می‌یابد. نارسایی تخمدان و یا یائسگی در افراد بالای 40 سال ممکن است به طور کامل منجر به پایان دوران باروری در یک زن شود. در این مرحله می‌توانید رحم جایگزین، تخمک اهدایی و یا فرزند خواندگی را به عنوان گزینه‌های بعدی مورد بحث قرار دهید.

دلیل کاهش موفقیت روش درمان ناباروری با آی وی اف

با افزایش سن تعداد تخمک‌های کمتر می‌شود، از سوی دیگر کیفیت تخمک‌ها نیز کاهش می‌یابد و به همین دلیل نطفه‌ای که از این تخمک شکل می‌گیرد مراحل لانه گزینی را نمی‌تواند به خوبی طی نماید و در نتیجه شانس باروری کاهش می‌یابد.

  • کاهش ذخیر تخمک (کاهش کیفیت و کمیت تخمک)

در طول 30 سالگی کیفیت و کمیت تخمک در خانم‌ها به تدریج کاهش می‌یابد و بعد از 40 سالگی این روند با سرعت بیشتری پیش می‌رود. ذخیره کم تخمدان و کیفیت پایین آن در کاهش شانس باروری نقش مستقیمی دارد.

  • کیفیت پایین جنین

جنین‌هایی که کیفیت مطلوب را ندارند نمی‌توانند مراحل لانه گزینی را با موفقیت طی نمایند. کیفیت پایین تخمک، کم بودن تخمک‌های بازیابی شده در فرآیند عمل پانکچر یا تخمک گیری (یکی از مراحل روش آی وی اف) می‌تواند در مراحل مختلف روش آی وی اف منجر به بروز اختلالاتی شود.

سایر عواملی که بر درصد موفقیت روش آی وی اف تاثیر دارند

با اینکه سن یکی از عوامل مهم در میزان موفقیت آی وی اف می‌باشد اما دلایل دیگری نیز وجود دارند که در ممکن است به عدم موفقیت روش لقاح مصنوعی شود، به عنوان مثال:

  • تعداد دفعات آی وی اف

بیشتر زوج‌ها تا رسیدن به موفقیت حداقل 2 تا 3 دوره آی وی اف را انجام می دهند. برخی از افراد پس از چند تلاش ناموفق از ادامه‌ی مسیر صرف نظر می‌نمایند در صورتی که بر اساس تحقیقات با افزایش چرخه‌های آ وی اف درصد موفقیت نیز افزایش می‌یابد، در برخی از زوجین پس از 6 دوره موفقیت حاصل شده است.

  • مشکلات باروری فردی

پایین بودن تعداد اسپرم، کیفیت پایین تخمک، مشکلات دیواره‌ی رحم و مسائلی مانند این می‌تواند در موفقیت روش آی وی اف نقش داشته باشند.

  • شیوه‌ی زندگی فرد

سبک زندگی سالم مي‌تواند میزان باروی به روش آی وی اف را افزایش دهد، برخی از موارد مهم عبارتند از:

  • ترک سیگار
  • عدم مصرف الکل
  • حفظ وزن متعادل
  • مصرف داروها و هورمون‌ها

شانس باردار شدن با IVF در چه افرادی بیشتر است؟

درصد موفقیت ivf در تمام افراد یکسان نیست و مورد مهم دیگری که می‌تواند باعث افزایش درصد باردار شدن شود عبارتند از :

  • با استفاده از میکرواینجکشن وضعیت رویان ها مشخص شود.
  • معمولا افرادی که قبلاً به صورت طبیعی باردار شده اند، شانس این افراد برای باردار شدن در استفاده از روش IVF بسیار زیاد است.
  • میزان تخمک ها مهم ترین عامل در افزایش درصد باردار شدن می باشند.
  • مخصوصا در افرادی که دارای اندومتریوز هستند درصد باردار شدن این افراد با استفاده از میکرو اینجکشن کم است.

میزان موفقیت روش آی وی اف با تخمک‌های اهدایی

بر اساس تحقیقات میزان موفقیت لقاح مصنوعی با تخمک‌های اهدایی بین 70 تا 80 درصد می‌باشد، به بیان دیگر 70 تا 80  درصد تخمک‌های اهدایی منجر به رشد جنین‌های سالم و قابل انتقال به رحم می‌شود.

کلام آخر

روش درمان ناباروی با ivf  می تواند دارای نتایج بالا و موفقیت آمیزی باشد که بسته به مراقبت هایی است که بیمار باید رعایت نماید و از انجام فعالیت های سنگین و ورزش های سخت اجتناب کند. درصد موفقیت IVF در هر دوره ivf متفاوت خواهد بود و به نزدیکی ، شرایط جسمانی و سن فرد بستگی دارد.

بطور کلی درصد موفقیت IVF شست درصد می باشد و فرد برای افزایش این رقم نمی تواند کاری انجام دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط